Јогурт 3,2% масленост

Јогуртот е добиен од најквалитетното пастеризирано и хомогенизирано млеко со 3,2% млечна маст. Благодарение на активната јогуртна култура, големото количество на калциум, протеини и витамини, јогуртот претставува незамелив прехрамбен производ особено на утро, за оние кои сакаат активен и здрав почеток на денот. Неопходен е во секојдневната исхрана кај сите возрасти за добро варење на храната, за здрави коски и заби, подобрување на имунолошкиот систем и подобрување на здравјето воопшто. а служи како одличен извор на енергија.