Биено сирење

Биеното сирење е полномасно сирење со изразито жолта боја и специфична арома кое се обработува на традиционален начин со рачна изработка која потекнува од мариовскиот крај на Македонија. Добиено од пастеризирано кравјко млеко богато со витамини, калциум и други хранливи состојки кои се потребни на организмот за извршување на секојдневните активности.